Пет точки на знаење за користење на SMT машината

изберете и ставете машина

NeoDen K1830 PNP машина

Кога користимеSMT машина, мора да запомниме пет точки на знаење.Овие пет точки се само точки кои можат да ни помогнат лесно и удобно да ја користиме машината за закрпи, а исто така може да го продолжиме работниот век.Значи, кои се овие пет точки?Ве молиме видете подолу.

1. СМТ машина за избор и местово употреба ќе има треска, ќе се грижиме за оваа ситуација ќе ја оштети опремата, всушност, општата треска е предизвикана од преоптоварување на опремата, ако ја вклучите треската, тогаш треба да ги проверите внатрешните проблеми на опрема, да се поправи навреме.
2. Кога нешто тргне наопаку додека користиме SMT машина за монтирање и сакаме да го поправиме, треба да тргнеме од системот, за да избегнеме опремата да не работи за да донесе огромни загуби.
3. За да го продолжиме работниот век на машината SMT, треба добро да ја одржуваме машината за закрпи во нашата вообичаена работа и редовно да ја чистиме машината, бидејќи некои делови од машината се валкани, што исто така може да влијае на употребата на машината за крпеница.
4. Во поекстремните временски услови, подобро е да не користите SMT машина за поставување, ова е навистина безбедносните ризици, исто така може да имаат негативно влијание врз работата, на кои треба да обрнеме внимание.
5. Ја користиме машината SMT за да ги совладаме релевантните спецификации, да разбереме некои од релевантните оперативни работи, особено онаму каде што треба да се посвети внимание.


Време на објавување: 28 април 2021 година

Испратете ни ја вашата порака: